Letní potěšení
Korpus
200g jablečného pyré (rozmixované jablka) – rozdělit na 150g (korpus) a 50g (náplň)
120g proteinu (čokoládový)
15g Holandského kakaa
15g arašídového másla
120g pšeničných vloček
200ml mléka
3x bílek
Náplň
3x odtučněný tvaroh (250g)
90g proteinu (čokoládový nebo vanilkový)
150g nektarinek
50g mandlí
trocha mléka a skořice
Nejdříve připravíme korpus. Všechny suroviny smícháme, rozmixujeme a nalejeme do vysypané formy. Následně pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 180°C. V průběhu pečení připravíme náplň – nakrájíme na jemné plátky nektarinky, smícháme tvarohy s proteinem, skořicí a trochou mléka, vše promícháme do homogenní směsi.
Jakmile je korpus upečený, tak jej v polovině rozřízneme, abychom mohli vytvořit více vrstev. Spodní vrstvu pomažeme tvarohovou směsí, položíme nektarinky, opět pomažeme tvarohem a polijeme jablečným pyré. Následně přiložíme druhou vrstvu korpusu a pomažeme stejně jako tu první. Takto připravený dort ještě dokola pomažeme zbylým tvarohem, posypeme mandlemi a necháme vychladit v lednici.